Ενεργειακοί Υαλοπίνακες Χαμηλής Εκπομπής (Low-E)

Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, όλων οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για οικονομικούς όσο και περιβαλλοντολογικούς λόγους. Η επιλογή των υαλοπινάκων αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα που επηρεάζει καθοριστικά την θερμική συμπεριφορά ενός κτιρίου. Ο σχεδιασμός και η επιλογή των παραθύρων και του τζαμιού οφείλουν να ενσωματώνονται με τις γενικότερες ενεργειακές απαιτήσεις του κτιρίου για ψύξη, θέρμανση και φωτισμό. Τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής υαλοπινάκων είναι η Θερμομόνωση, η Ηχομόνωση, η Ασφάλεια και η Ανθεκτικότητα, όλα χαρακτηριστικά των Ενεργειακών Υαλοπινάκων Χαμηλής Εκπομπής (Low-e).

Τι είναι όμως οι Ενεργειακοί Υαλοπίνακες Χαμηλής Εκπομπής (Low-e)

Ενεργειακοί υαλοπίνακες ή υαλοπίνακες νέας γενιάς χαμηλής εκπομπής (Low Emissivity) είναι η κατηγορία των υαλοπινάκων, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δυσχεραίνουν την μεταφορά της θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη. Είναι υαλοπίνακες που στην εσωτερική πλευρά ενός εκ των δύο ή τριών (για τους διπλούς ή τριπλούς υαλοπίνακες) υπάρχει μια ειδική επίστρωση η οποία εμφανίζει υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπει στο φως να περάσει μέσα από αυτά παρέχοντας ταυτόχρονα θερμική μόνωση. Πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει τη μεταφορά θερμότητας του ήλιου προς το εσωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ενεργειακά τζάμια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ μόνα τους παρά μόνο ως διπλά ή τριπλά.

Το γυαλί χαμηλής εκπομπής (Low-emissivity ή Low-e) είναι ένας τύπος ενεργειακά αποδοτικού γυαλιού που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τη διαφυγή της θερμότητας στο κρύο εξωτερικό περιβάλλον δια μέσου των παραθύρων σας. Το γυαλί Low-e έχει μια λεπτή, διάφανη επίστρωση από μικροσκοπικά στρώματα μεταλλικών οξειδίων, που μειώνει δραματικά τη μεταφορά θερμότητας και αντανακλά την εσωτερική θερμότητα πίσω στον χώρο.

Η επίστρωση δεν διακρίνεται με γυμνό μάτι, επιτρέποντας όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αν και διαφανής, αυτή η επίστρωση προστατεύει το σπίτι σας από τις ανεπιθύμητες ακτίνες UV (υπεριώδης ακτινοβολία) που μπορούν να βλάψουν το δέρμα και τα μάτια σας, να καταστρέψουν τα έπιπλα σας και να ξεθωριάσουν τις επενδύσεις της κατοικίας σας. Πολύ σημαντικό ότι βοηθά στον έλεγχο της ακτινοβολούμενης θερμότητας (υπέρυθρο φως) που εισέρχεται και εξέρχεται από ένα δωμάτιο. Με άλλα λόγια, διατηρεί το εσωτερικό του κτιρίου σας θερμότερο το χειμώνα, αντανακλώντας ορισμένα τμήματα του φωτεινού φάσματος του ήλιου έξω. Έτσι εξοικονομείτε χρήματα μειώνοντας τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης, ενώ παράλληλα δημιουργείτε ένα πιο άνετο περιβάλλον διαβίωσης.

Τι είναι και τι προσφέρει το αέριο Argon (αργό) ανάμεσα στους ενεργειακούς υαλοπίνακες;

Το αέριο Argon είναι ένα ευγενές αέριο μη τοξικό, άχρωμο και άοσμο. Τοποθετείται ανάμεσα στους ενεργειακούς υαλοπίνακες (διπλούς ή τριπλούς), και αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό αέρα, ενισχύοντας τις μονωτικές ιδιότητες ανάμεσα στους υαλοπίνακες. Το αργό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αέρια που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν το διάστημα μεταξύ των δύο ή τριών υαλοπινάκων αντίστοιχα, σε ένα θερμικό παράθυρο.

Γιατί να επιλέξω Low–e υαλοπίνακες;

Τα παράθυρα Low-e αξίζουν σίγουρα την επένδυση. Με την αντικατάσταση του υπάρχοντος γυαλιού των παραθύρων σας με υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής (low-e), μπορείτε να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, να μειώσετε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας και να ελαχιστοποιήσετε το μέγεθος του αποτυπώματος άνθρακα. Οι υαλοπίνακες low-e μπορούν να κάνουν το σπίτι σας δυο φορές πιο αποδοτικό ενεργειακά σε σύγκριση με τα παλαιότερα διπλά τζάμια χωρίς επίστρωση χαμηλής εκπομπής.

Οφέλη Υαλοπινάκων

Τα ανοίγματα (παράθυρα) σε ένα κτίριο ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος απωλειών θερμότητας. Οι θερμικές απώλειες ενός κτιρίου οφείλονται επιμέρους στο δάπεδο, στην τοιχοποιία, στη σκεπή/οροφή και στα ανοίγματα κατά 35-40%. Αν αντικαταστήσουμε τους παλαιούς υαλοπίνακες με ενεργειακούς μπορούμε να μειώσουμε τη θερμότητα που χάνεται τον χειμώνα από τον υαλοπίνακα 60-65% και το καλοκαίρι να μειώσουμε μέχρι 62% τη θερμότητα που εισέρχεται στο χώρο λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα οφέλη αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με επίπεδα ασφαλείας, ηχομόνωσης, επίπεδα ηλιακού ελέγχου και φωτεινότητας.

Η Θερμοπλαστική κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα υαλοπινάκων κάθε τύπου, με στόχο να καλύψει το σύνολο των αναγκών αλλά και των αρχιτεκτονικών εφαρμογών, βελτιώνοντας την όψη και το προφίλ νεόδμητων ή υφιστάμενων κτιρίων. Σας βοηθάμε να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή λύση για τις ανάγκες σας. Οι διεθνείς πιστοποιήσεις τόσο των πρώτων υλών, όσο και της διαδικασίας κατασκευής και εφαρμογής, εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και την άριστη λειτουργικότητα του τελικού συνόλου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις αξιόπιστες λύσεις για το δικό σας σπίτι!

_Καθορίζοντας την Ποιότητα_

1479 659 Θερμοπλαστική | Βιομηχανία Κατασκευής Συνθετικών Κουφωμάτων (uPVC) και Κουφωμάτων Αλουμινίου
Κοινοποίηση
Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'