Solary-6mm
  Προηγμένα κουφώματα με ενεργειακούς υαλοπίνακες solar more: Ο κορυφαίος συνδυασμός
  Θερμοπλαστική NEA

  Η Θερμοπλαστική κατασκευάζει εξ ολοκλήρου κουφώματα συνθετικά (uPVC) και αλουμινίου. Μία από τις βασικότερες παραμέτρους κατασκευής είναι και η ενεργειακή εξοικονόμηση του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθούν. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει κουφώματα τα οποία είναι συμβατά με τα αυστηρότερα πρότυπα PassiveHouse και Energy House (Near Zero Energy Building), τα οποία υπαγορεύουν ελάχιστες προκαθορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις, προσφέροντας άνεση, οικονομία και περιβαλλοντική προστασία. Θα μπορούσε όμως η εξαιρετική απόδοση του κουφώματος να είναι αρκετή για την ολοκληρωμένη επίτευξη των πλέον κορυφαίων ενεργειακών προτύπων;

  Μπορείτε να εικάσετε την απάντηση, αλλά ας μη γίνουμε απόλυτοι εξ αρχής και μονολεκτικά. Ολοκληρώνοντας ένα σπίτι μέσα από την επιλογή των σωστών κουφωμάτων, το επόμενο βήμα είναι και η επιλογή του κατάλληλου υαλοπίνακα, ο οποίος θα ολοκληρώσει το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για επιλογές προϊόντων της ενεργειακής κατηγορίας, τότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και σε αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ως “προφανή λεπτομέρεια”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους υαλοπίνακες τους οποίος επιλέγουμε να τοποθετήσουμε στα κουφώματα του σπιτιού. Η σωστή επιλογή ενός ενεργειακού υαλοπίνακα θα μπορούσε να επαυξήσει κατακόρυφα τα πολυποίκιλα οφέλη.

  Μιλώντας όμως για οφέλη, θα πρέπει κάποιος να δει προς την κατεύθυνση τόσο της εξοικονόμησης χρημάτων, όσο και της αναβάθμισης του χώρου και της καθημερινότητάς του, με παράλληλη αναφορά στην οικολογική συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό η Θερμοπλαστική προτείνει την επιλογή των προηγμένων ενεργειακών υαλοπινάκων solar more, βελτιώνοντας δραστικά την ενεργειακή αποτελεσματικότητα των κουφωμάτων.

  Η τεχνολογία των solar more υαλοπινάκων είναι αποκλειστικά και απόλυτα συνδεδεμένη με την κατασκευή των κουφωμάτων από τη Θερμοπλαστική. Με την προσθήκη του αδρανούς αερίου argon ανάμεσα στους υαλοπίνακες, αλλά και των διάκενων Thermix warm edge, επιτυγχάνουμε τη βελτίωση του συντελεστή Ug· παράλληλα όμως μπορούμε να επαυξήσουμε τις ιδιότητες του τελικού συνόλου με την επιλογή της τοποθέτησης διπλού, τριπλού, ή triplex δομής ενεργειακού υαλοπίνακα. Για τους λόγους αυτούς η Θερμοπλαστική χρησιμοποιεί τους solar more ενεργειακούς υαλοπίνακες αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία ενός νέου συστήματος παραθύρου, ή πόρτας, αποτελώντας έτσι τον κορυφαίο συνδυασμό των υψηλότερων ενεργειακών εφαρμογών.

  Πώς όμως λειτουργούν οι υαλοπίνακες solar more;

  Η μηχανική του ενεργειακού υαλοπίνακα solar more στηρίζεται σε δύο βασικά χαρακτηριστικά: Από τη μία η διαφανής μεταλλική επίστρωση, η οποία καλύπτει την εσωτερική μη προσβάσιμη επιφάνεια του υαλοπίνακα, και από την άλλη η προσθήκη του αδρανούς αερίου argon ανάμεσα στους υαλοπίνακες του συστήματος solar more. Το αέριο Argon αποτελεί μία καινοτόμο εφαρμογή στον τομέα της θερμομόνωσης, αυξάνοντας τις ιδιότητες θερμοδιαπερατότητας του διπλού solar more ενεργειακού υαλοπίνακα κατά 25%, ανά υαλοπίνακα.

  solar-more-slider

  Τί επιτυγχάνουν οι ενεργειακοί υαλοπίνακες solar more;

  Με την τοποθέτησή τους, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες solar more μειώνουν το ποσοστό του ηλιακού φωτός που τους διαπερνά και μπαίνει στον χώρο, φτάνοντας στο ιδανικό 71%. Ως προς τη θερμότητα του φωτός, αυτό το ποσοστό κατεβαίνει ακόμη περισσότερο στο μόλις 40%, κάτι που υποδεικνύει και ο αντίστοιχος δείκτης Solar Factor, o οποίος βρίσκεται στο 0,44. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον U-Value δείκτη, ο οποίος δηλώνει την ποσότητα της θερμότητας που διαπερνά τους υαλοπίνακες ενός κουφώματος και χάνεται. Το σύστημα ενεργειακών υαλοπινάκων solar more επιτυγχάνει συντελεστή Ug 1,1 και 0,6 W/(m2K) με την προσθήκη αερίου Argon, στη διπλή και την τριπλή υάλωση αντίστοιχα.

  Ας φύγουμε όμως από τους τεχνικούς όρους και ας δούμε τα πραγματικά οφέλη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά τους κρύους μήνες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, οι solar more υαλοπίνακες εξαλείφουν τα cold spot, δηλαδή όλα εκείνα τα κρύα σημεία που δημιουργούνται από τις εκτεθειμένες επιφάνειες, εφαρμόζοντας στρώματα θερμοπροστασίας και σταματώντας κάθε απώλεια θερμότητας ή είσοδο κρύου αέρα. Εξίσου σημαντική είναι και η εξοικονόμηση, με τη βοήθεια της κορυφαίας θερμοπροστασίας και της εξάλειψης των απωλειών, συμβάλλοντας έτσι δραστικά στην ουσιαστική μείωση των δαπανών για θέρμανση του χώρου. Ως αποτέλεσμα, η κορυφαία μείωση κατανάλωσης ενέργειας βελτιώνει σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα του κτηρίου, ενώ η διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου στην επιφάνεια του υαλοπίνακα αποτρέπει τον σχηματισμό υγρασίας στο εσωτερικό των υαλοπινάκων.

  Αντίστοιχα, τους πιο ζεστούς μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, η θερμοκρασία του χώρου σας παραμένει σταθερή καθώς η θερμοπροστασία των solar more ενεργειακών υαλοπινάκων εμποδίζει τη ζέστη του ήλιου να εισέλθει, κρατώντας τον δροσερό εσωτερικό αέρα ανεπηρέαστο. Αντίστοιχη κι εδώ η εξοικονόμηση με τη θερμοπροστασία να εξαλείφει τις απώλειες, συμβάλλοντας έτσι δραστικά στην ουσιαστική μείωση δαπανών για τον δροσισμό του χώρου με τη χρήση κλιματισμού. Ως αποτέλεσμα, η κορυφαία μείωση κατανάλωσης ενέργειας βελτιώνει σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα του κτηρίου, ενώ χαρακτηριστική είναι και η UV προστασία, καθώς οι solar more ενεργειακοί υαλοπίνακες, με την προσθήκη του αδρανούς αερίου Argon στην εσωτερική μη προσβάσιμη πλευρά, εμποδίζουν τη UV ηλιακή ακτινοβολία να τους διαπεράσει και να μπει στον χώρο.

  __________________________

  Tip: Συνδυάστε τις συνθέσεις κουφωμάτων και ενεργειακών υαλοπινάκων solar more της Θερμοπλαστικής με την εφαρμογή των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης με βάση τους τα θερμομονωτικά υλικά novablok xps και feliblok eps, επιτυγχάνοντας μία ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής θωράκισης κάθε κατασκευής, νεόδμητης ή παλαιότερης.

   

  Και μην ξεχνάτε: Οι solar more ενεργειακοί υαλοπίνακες κατασκευάζονται και σε triplex δομή, προσθέτοντας εξαιρετική ασφάλεια και προστασία από αστάθμητους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης & Προστασίας Δεδομένων.
  captcha

  CONTACT FORM
  I have read and I accept them Terms of Use & Data Protection.
  captcha
  • Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
   ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κουφωμάτων στην Ελλάδα.
  • ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ (uPVC)
   ΛΕΥΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   10 χρόνια εγγύησης στα κουφώματα, με αξεπέραστη ποιότητα και λειτουργικότητα.
  ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'