Τα οφέλη ενός triplex υαλοπίνακα - Θερμοπλαστική
Τα οφέλη ενός triplex υαλοπίνακα
Θερμοπλαστική BLOG

Όταν συμπίπτουν οι ανάγκες για μέγιστη αντοχή, κορυφαία ασφάλεια και ειδική εφαρμογή, τότε η απάντηση στην ειδική κατηγορία των υαλοπινάκων ακούει στο όνομα triplex. Και αυτό συμβαίνει καθώς οι triplex υαλοπίνακες αποτελούν μια μοναδική πρόταση επαυξημένων εφαρμογών. Η ειδική πολυεπίπεδη κατασκευή ενός triplex υαλοπίνακα προσδίδει στην τελική εφαρμογή και όλες εκείνες τις ιδιότητες που απαιτούνται. Η τελική αυτή εφαρμογή στα κατασκευασμένα από τη Θερμοπλαστική κουφώματα αποτελεί κάθε φορά μια πλήρως εξειδικευμένη πρόταση, καλύπτοντας ακόμη και τις πιο σύνθετες απαιτήσεις της καθημερινότητας, και όχι μόνο.

Πώς κατασκευάζονται;

Ένας υαλοπίνακας με triplex δομή κατασκευάζεται από πολλαπλά φύλλα γυαλιού, τα οποία ενώνονται κάτω από υψηλή πίεση και θερμοκρασία με εσωτερικές στρώσεις συνθετικών μεμβρανών. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στον τελικό καταναλωτή ένα αψεγάδιαστο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά αποτέλεσμα, χάρη στην καθαρότητα αλλά και την ποιότητα των υλικών, όπως επίσης και χάρη στην άριστη τεχνογνωσία και τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό.

Πώς λειτουργούν;

Ο triplex υαλοπίνακας στηρίζει όλη τη λειτουργικότητά του στις εσωτερικές στρώσεις ειδικής μεμβράνης. Η μεμβράνη αυτή, σε περίπτωση θραύσης του υαλοπίνακα, τον συγκρατεί στη θέση του χωρίς να επιτρέπει ούτε τον διασκορπισμό των θραυσμάτων, αλλά ούτε και τη δημιουργία κενού στον θραυσμένο υαλοπίνακα. Με τον τρόπο αυτό η triplex δομή αποτρέπει τόσο πιθανούς τραυματισμούς από τα θραύσματα, όσο και την παραβίαση από επίδοξους εισβολείς. Σε πολλές περιπτώσεις οι λειτουργίες των triplex υαλοπινάκων μπορούν να συνδυαστούν με την ενεργειακή δομή solar more, προσφέροντας ολοκληρωμένα οφέλη και στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας.

Διαθέσιμοι τύποι triplex υαλοπινάκων:

 

Αντιθραυσματική δομή

Οι εσωτερικές στρώσεις μεμβρανών διασφαλίζουν τη δομή του γυαλιού ακόμη και σε περίπτωση θραύσης. Ο σπασμένος υαλοπίνακας παραμένει στη θέση του χωρίς να διασκορπίζεται σε θραύσματα, προστατεύοντας έτσι από πιθανούς τραυματισμού, αλλά και διασφαλίζοντας ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες την παρεμπόδιση οποιασδήποτε απόπειρας διάρρηξης.

 

Αλεξίσφαιρη δομή

Κατασκευασμένοι κάτω από εξαιρετικά υψηλή πίεση και θερμοκρασία οι αλεξίσφαιροι triplex υαλοπίνακες αποτελούν την απόλυτη πρόταση προστασίας σε περιπτώσεις επαυξημένης ζητούμενης ασφάλειας. Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες, λόγω των PVB (Πολυβινυλοβουτυράλη) διαστρωμάτων, μπορούν να διαμορφωθούν σε όποιο τελικό χρώμα επιθυμείτε, ή ακόμη και να τους προσθέσετε ενεργειακές και θερμομονωτικές ιδιότητες.

 

Ηχομονωτική δομή

Η προστασία triplex δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία από υλικές απειλές. Η ηχομόνωση είναι μία ακόμη ιδιότητα της επιλογής υαλοπινάκων πολλαπλών διαστρωμάτων. Η εξαιρετική απορροφητικότητα του συνθετικού υλικού δημιουργεί μια ασπίδα απέναντι στα ηχητικά κύματα, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους και εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς εξωτερικές ενοχλήσεις.

 

Δομή ανεμοπροστασίας

Η αντοχή των υαλοπινάκων πολλαπλών διαστρωμάτων μπορεί να προστατέψει τον χώρο σας από υψηλής ταχύτητας ριπές ανέμου, καθώς είναι διαθέσιμη και η αντικυκλωνική προστασία με την εφαρμογή των κατάλληλων υλικών ενίσχυσης.

 

Solar more – Ενεργειακή δομή

Η εφαρμογή solar more της Θερμοπλαστικής μπορεί να διαμορφωθεί και σε triplex ενεργειακούς υαλοπίνακες, προσθέτοντας στις παραμέτρους ασφάλειας την ιδιότητα του ενεργειακού και εξασφαλίζοντας επαυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας και σημαντικά οφέλη στην οικονομία, τη διατήρηση της αξίας του κτηρίου, αλλά και στην ενεργειακή ταυτότητά του. Επιπροσθέτως, οι triplex solar more ενεργειακοί υαλοπίνακες, με την προσθήκη του αδρανούς αερίου Argon στην εσωτερική μη προσβάσιμη πλευρά, αλλά και λόγω της κατασκευαστικής δομής τους, εμποδίζουν την UV ηλιακή ακτινοβολία να τους διαπεράσει και να μπει στον χώρο.

33-Ammovoli-150x150
33-ixo-150x150
33-leuko-150x150
44-ixo-150x150
44-leuko-150x150
44-solar-2-150x150
55-1-150x150
55-ammovoli-1-150x150
66-1-150x150

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης & Προστασίας Δεδομένων.
 • Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
  ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
  ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κουφωμάτων στην Ελλάδα.
 • ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
  ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ (uPVC)
  ΛΕΥΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
  10 χρόνια εγγύησης στα κουφώματα, με αξεπέραστη ποιότητα και λειτουργικότητα.
ΤΟ BLOG ΜΑΣ
greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'