7 τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι.
  Θερμοπλαστική NEA

  Το καλοκαίρι είναι εδώ και θερμοκρασία ανεβαίνει. Δεν χρειάζεται όμως να «ανεβαίνει» και ο λογαριασμός του ρεύματος επειδή ο κλιματισμός δουλεύει συνεχώς. Γιατί, εφαρμόζοντας κάποια μικρά καθημερινά «κόλπα», μπορείτε να διατηρήσετε το χώρο σας δροσερό χωρίς τη συνεχή χρήση air condition.

  Αερισμός του χώρου.

  Ο σωστός αερισμός των χώρων γίνεται είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ, όταν η θερμοκρασία δεν είναι και τόσο υψηλή. Τα ανοιχτά παράθυρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αποτελούν σωστή πρακτική, αφού επιτρέπουν στη ζέστη να εισβάλλει στο εσωτερικό, προκαλώντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

  Ανοιχτά χρώματα.

  Τα ανοιχτά χρώματα, ειδικά το λευκό, δεν απορροφούν το φως. Καλό λοιπόν θα ήταν, τους καλοκαιρινούς μήνες, να επιλέγετε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τις κουρτίνες και τους τοίχους. Επιπλέον, τα λουλούδια μπορούν να προσθέσουν μια νότα δροσιάς στο χώρο όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

  Αν όμως θέλετε να διατηρήσετε το χώρο σας πραγματικά δροσερό κρατώντας χαμηλά το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, τότε καλό είναι να επενδύσετε σε πιο ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις, όπως αυτές που σας προτείνουμε παρακάτω.

  Θερμομονωτικά κουφώματα με ενεργειακούς υαλοπίνακες.

  Η αντικατάσταση των παλαιών σας κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα συντελεί σημαντικά στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας, δηλαδή δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.

  Τα συνθετικά κουφώματα uPVC είναι μια πολύ καλή λύση, αφού έχουν ιδιαίτερα υψηλή θερμομονωτική ικανότητα από τη φύση τους. Το αλουμίνιο από την άλλη αποτελεί καλό αγωγό της θερμότητας γι΄αυτό, καλό είναι να επιλέγετε κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή, ώστε να εμποδίζεται η διάχυση της ζέστης στο χώρο.

  Τα κουφώματα uPVC και αλουμινίου της Θερμοπλαστικής έχουν εξαιρετικούς συντελεστές θερμοδιαπερατότητας Uw (μονάδα μέτρησης θερμομονωτικής ικανότητας) και επιπλέον, συνδυάζονται άψογα με τους ενεργειακούς υαλοπίνακες τεχνολογίας Solar More.

  Οι υαλοπίνακες Solar More ελέγχουν τον ήλιο και το φως που μπαίνουν στο χώρο και αποτελούν ασπίδα προστασίας από την UV ακτινοβολία, γεγονός που τους καθιστά ιδανική επιλογή για τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας, χειμώνα-καλοκαίρι, και των χαμηλών εξόδων για θέρμανση και ψύξη!

  Εξωτερική θερμομόνωση.

  Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) στο κτίριό σας είναι αυτή που θα σας προστατέψει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και θα σας εξασφαλίσει ένα ιδανικό περιβάλλον όλο το χρόνο.

  Επιπλέον, θα αναβαθμίσει αισθητικά το ακίνητό σας και θα του χαρίσει μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής.

  Θερμομόνωση ταράτσας.

  Η ταράτσα ταλαιπωρείται περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του ακινήτου αφού είναι εκτεθειμένη σε κάθε καιρικό φαινόμενο: ήλιος, βροχή, χιόνι.

  Επίσης, η μεγάλη της επιφάνεια αποτελεί σημαντικό λόγο απώλειας θερμότητας το χειμώνα και συγκέντρωσης υπερβολικής θερμότητας το καλοκαίρι.

  Για να εξαλείψετε τις ενεργειακές απώλειες, επενδύστε έξυπνα στη θωράκιση της ταράτσας σας με το καινοτόμο  novablok™ xps Terrace της Θερμοπλαστικής.

  Συνδυάζει την άριστη θερμομόνωση με την υψηλή αισθητική, αυξάνοντας την αξία και τη λειτουργικότητα του κτιρίου ακόμα και αν αυτό είναι παλαιό. Η ευκολία και η καινοτομία στον τρόπο εφαρμογής των πλακών novablok™ xps Terrace καθιστούν όλη την επιφάνεια της ταράτσας σας βατή και αντιολισθητική, ανθεκτική και τέλεια μονωμένη. Και βέβαια, πολύ όμορφη!

  Εξωτερική σκίαση.

  Τα ρολά και τα παντζούρια είναι αυτά που εξασφαλίζουν την κατάλληλη σκίαση των εσωτερικών σας χώρων και επομένως αυτά που διατηρούν τη δροσιά τις «καυτές» καλοκαιρινές ημέρες και παράλληλα σας προστατεύουν από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

  Το μυστικό είναι να έχετε κατεβασμένα τα ρολά ή κλειστά τα παντζούρια τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια ώστε να μην μπαίνει η ζέστη στο σπίτι. Και φυσικά, να είναι από καλής ποιότητας πρώτη ύλη, όπως αυτά της Θερμοπλαστικής ώστε να μεγιστοποιείται το θεμιτό αποτέλεσμα.

  Επενδύστε σε αυτοματισμούς.

  Για πολλούς ανθρώπους ο αυτοματισμός θεωρείται «πολυτέλεια». Στην πραγματικότητα όμως, έχει τη δυνατότητα να κάνει το οικιακό σας περιβάλλον πολύ πιο ασφαλές, ενεργειακά επαρκές και βιώσιμο, καθώς και πολύ πιο απολαυστικό.

  Σκεφτείτε μόνο ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε επειδή φύγατε βιαστικά και ξεχάσατε να κλείσετε τα ρολά. Μπορείτε να τα κατεβάσετε μέσω του smartphone σας, από όπου κι αν βρίσκεστε, όταν η θερμοκρασία είναι στο κόκκινο με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος  να μειώνεται σημαντικά!

  Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες δροσιάς και άνεσης στο χώρο σας και να επιτύχετε ένα ιδανικό εσωτερικό περιβάλλον τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα.

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης & Προστασίας Δεδομένων.
  captcha

  CONTACT FORM
  I have read and I accept them Terms of Use & Data Protection.
  captcha
  • Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
   ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κουφωμάτων στην Ελλάδα.
  • ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ (uPVC)
   ΛΕΥΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   10 χρόνια εγγύησης στα κουφώματα, με αξεπέραστη ποιότητα και λειτουργικότητα.
  ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'