4 Λόγοι Επένδυσης σε Εξωτερική Θερμομόνωση
  Θερμοπλαστική NEA

  Θερμομόνωση, η πιο συχνή επιλογή για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου. Οι εφαρμογές… πολλές’ στο δάπεδο, στην ταράτσα, στην πυλωτή, αλλά και στο κέλυφος είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά.

  Η πιο γνώριμη εφαρμογή ωστόσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, είναι η εξωτερική θερμομόνωση χάρη στα σημαντικά πλεονεκτήματά της.

  Πρόκειται για μία κατασκευαστική επιλογή που εφαρμόζεται για περισσότερα από 50 χρόνια στην Ευρώπη και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί και αποδίδει άριστα. Εφαρμόζεται σε νέα αλλά και παλαιά κτήρια καθώς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την αισθητική αναβάθμισή τους.

  Πού θα μας ωφελήσει η επένδυση σε Εξωτερική Θερμομόνωση ETICS;

    1. Απολαμβάνουμε θερμική άνεση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο.

  Η Εξωτερική Θερμομόνωση δημιουργεί το ιδανικό, βέλτιστο κλίμα στο εσωτερικό του χώρου. Προσφέρει ένα ζεστό και θερμικά άνετο περιβάλλον το χειμώνα και ένα δροσερό το καλοκαίρι. Πέρα όμως από την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό, με τη θερμοπρόσοψη, εξαλείφεται η μούχλα, η υγρασία, και οι θερμογέφυρες, οι περιοχές δηλαδή που παρουσιάζουν αυξημένη θερμική ροή, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες. Έτσι, διασφαλίζουμε όχι μόνο την υγιεινή αλλά και την άνετη & ποιοτική διαβίωση των κατοίκων.

    2. Πραγματική Εξοικονόμηση Ενέργειας και άμεση απόσβεση.

  Έχοντας ήδη διαβάσει τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνουμε ότι επενδύοντας σε θερμοπρόσοψη του κτηρίου, εξοικονομούμε χρήματα. Πρόκειται για μία επένδυση που ξεκινά να αποσβένεται άμεσα, αφού τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη αντίστοιχα, μειώνοντας αισθητά τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου.

    3. Υλικά Φιλικά προς το Περιβάλλον.

  Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας Παγκοσμίως. Με την εφαρμογή πρακτικών λύσεων, όπως είναι η Εξωτερική Θερμομόνωση με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμα μετά το πέρας της χρήσης τους, συμβάλλουμε έμπρακτα στην πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη. Άλλωστε, η μείωση χρήσης ενέργειας στα κτήρια, όπως προαναφέρθηκε, εκτός από το οικονομικό όφελος, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση ρύπων από την καύση ορυκτών καυσίμων.

    4. Αναβάθμιση της διάρκειας ζωής & της αξίας του κτηρίου.

  Η εφαρμογή ETICS είναι ευέλικτη καθώς όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι πραγματοποιήσιμα. Ακόμα και σε παλαιές κατασκευές, προσδίδει την επιθυμητή αισθητική αναβάθμιση στην πρόσοψη του κτηρίου. Έχοντας τη δυνατότητα επιλογής από μια ευρεία ποικιλία τελικών υφών και χρωμάτων, δίνετε στην κατοικία σας τον προσωπικό σας χαρακτήρα. Παράλληλα, με μία τέτοια παρέμβαση, συμβάλλετε στην προστασία του κελύφους του κτηρίου από τις θερμοκρασιακές μεταβολές αλλά και από τη δημιουργία ρωγμών, θωρακίζοντάς το σωστά και αποτελεσματικά, και αυξάνοντας τόσο τη διάρκεια ζωής του, όσο και την αξία του.

  Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

  Εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη, είναι η εφαρμογή θερμομόνωσης κατά την οποία οι θερμομονωτικές πλάκες τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια του κελύφους του κτηρίου. Οι θερμομονωτικές πλάκες αποτελούν το βασικό δομικό στοιχείο μιας εφαρμογής ETICS και τοποθετούνται σε συνδυασμό με άλλα υλικά ολοκληρώνοντας το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

  Τα στάδια εφαρμογής περιγράφονται εν συντομία παρακάτω:

  Στάδια Εφαρμογής

   

  1. Συγκολλητικό κονίαμα (Κόλλα)

  weber.therm AP60 system

  1. Μονωτικές πλάκες

  Εξηλασμένη Πολυστερίνη novablok: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/novablok/#novablok

  Διογκωμένη Πολυστερίνη feliblok: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/feliblok/#feliblok

  Γραφιτούχα Διογκωμένη Πολυστερίνη feliblok plus: https://thermoplastiki.gr/heat-insulation-systems/feliblok/#feliblok_plus

  1. Βύσματα αγκύρωσης μονωτικών πλακών

  PN 8

  1. Πλέγμα ενίσχυσης

  weber.therm RE 160

       5+6. Αστάρι + χρωματιστό επίχρισμα

  weber prim RA 13 + Acrylcover

  weber prim RC 14 + Siloxcover

   

  Το βασικό δομικό στοιχείο που επιλέγεται για Εξωτερική Θερμομόνωση, είναι συνήθως η Γραφιτούχα Διογκωμένη Πολυστερίνη feliblok plus, η οποία λόγω της περιεκτικότητάς της σε γραφίτη, προσφέρει έως και κατά 20% καλύτερη θερμομόνωση σε σχέση με την Λευκή Διογκωμένη Πολυστερίνη και την Εξηλασμένη Πολυστερίνη.

  Η εφαρμογή του συνόλου των σταδίων, πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο, καθώς η μέθοδος εφαρμογής και τοποθέτησης του κάθε υλικού, είναι μία σύνθετη διαδικασία η οποία κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

  Η Θερμοπλαστική, συμβάλλει σταθερά στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών λύσεων παράγοντας σύγχρονα θερμομονωτικά προϊόντα με πολλαπλές εφαρμογές για ολοκληρωμένη κάλυψη, προσφέροντας άνεση, οικονομία και περιβαλλοντική προστασία.

  Επιλέξτε την επένδυση σε ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης και δημιουργήστε το ιδανικό κλίμα στο σπίτι σας, χειμώνα – καλοκαίρι.

  Καθορίζοντας την ποιότητα.

  ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης & Προστασίας Δεδομένων.
  captcha

  CONTACT FORM
  I have read and I accept them Terms of Use & Data Protection.
  captcha
  • Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
   ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
   ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κουφωμάτων στην Ελλάδα.
  • ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ (uPVC)
   ΛΕΥΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
   10 χρόνια εγγύησης στα κουφώματα, με αξεπέραστη ποιότητα και λειτουργικότητα.
  ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
  greeting_dialog_display: show greeting_dialog_delay: '5'